facebook

rss

twiter

anasayfa

Anasayfa

hakkymyzda

Hakkımızda

bazalt tasy

Bazalt Taşı

kum ve cakyl

Kum ve Çakıl

Galeri

Galerimiz

iletisim

İletişim

bazalt

Bazalt Plak Taşı : 2-3-4-5cm kalınlıkta 20-30-40-50-60-sb kalınlık ve genişik  ölçülerinde Bazalt plaka taşı üretimlerimiz mevcuttur.

duvartasi

Bazat duvar Taşı : Her ebatta ıstenılen olculerde kırma yada kesme bazalt duvar taşları bulunmaktadır.

bordurtasi

Bazalt Bordür Taşı :6-8-10-15-20cm kalınlıkta 10-15-20-genişlikte 20-30-50-100cm uzunlukta ölcülerinde Bazalt bordür taşı üretimi yapmaktayız.

oluktasi

Bazalt Oluk Taşı : 6-8-10cm kanlınlık 20-30 cm genişlik 20-30-50cm uzunluklarda Bazalt oluk taşı üretimi yapmaktayız.

cilaliplak

Bazalt Cilali Plaka : Cilalı cilasız her türlü plaka bazat taşı
                             iç piyasa ve ihracatı yapmaktayız.

kuptasi

Bazalt Küp Taşı : 4x6 - 6x8 - 8x10 - 10x10 ebatlarında Bazalt küp taşı üretimi yapmaktayız.

DOĞAL BAZALT TAŞI : Dünyadaki teknolojik ve bilimsel gelişmeler insanlarda çevre bilinciyle birlikte, daha sakin ve doğal ortamlarda yaşama arzusunu ve özlemini doğurmaktadır. Son yıllarda ülkemizde de özellikle büyük şehirlerde ve turistik yörelerde, hem yapılarda hem topluma açık ve kapalı alanlarda doğal taşlar kullanılmaya başlanmıştır.
 
Aşınma ve iklim şartlarından en az etkilenmesi nedeniyle BAZALT tercih edilme sırasında, önde gelen doğal taştır. Yakın gelecekte vazgeçilmez olacağı kesin gözle bakılan BAZALT'ın, kullanım alanı her geçen gün genişlemektedir.
 
BAZALT değişik kalınlık ve ölçülerde mimari yapıların her safhasında, alt ve üst yapıda, zemin ve cephe kaplamalarında, şehir içi yollarda, kaldırımlarda, tretuarlarda ve bahçe düzenlemesinde kullanılmaktadır.

Ayrıca;

- Fiziksel ve mekanik özellikleri göz önünde bulundurularak kırma BAZALT taşı, değişik doz ve oranlarda agrega olarak beton bileşimine katılmaktadır.
 
- Balast taşı olarak ise raylı yollarda kalkerin yerini çoktan almıştır.

- Cam-seramikte ve mineral tabanlı yalıtım sistemlerinde kullanılmaktadır.
 
-  BAZALT taşı ısı depolama yöntemi ile ev ısıtmada pratik ve ekonomik yöntem olarak tercih edilmektedir. Isı depolama veriminin yüksek oluşu bunda ön plandadır.
 
- BAZALT 'tan elde edilen taş yünü ise her türlü gemi ve denizde inşa edilen diğer yapıların döşeme ve duvar yalıtımında, yüksek sıcaklığa olan mukavemeti nedeniyle yangın kapılarında, kazan ve kazan dairesinde, klima ekipman ve kanallarında, baca ve baca gazı kanallarında tank ve depolarında, duvar modüllerinde ve tavan izolasyonunda kullanılmaktadır
.

FAYDALARI : Doğal parke taşı olan BAZALT taşlı yollar  hem asfalta göre ekonomiktir, hem de hemen hemen hiçbir ücret gerektirmeden  onarılabilir. Bakımı kolaydır.

  Gelişmekte olan ülkeler için  öncelikli tercih edilmektedir. 

  Roma yollarında 2200 yıldır bozulmadan kullanılan parke (BAZALT) yollar için uzun sürelilik açısından alternatifsizdir.Bugün dar ve kıvrımlı olan Roma sokakları ve köprüleri döşenen  doğal parke taşları ile hala modern motorlu araçları taşımaktadır.

  Döşenen parke taşları küçük ebatlarda olduğu kadar boylarına eşit  ve bazen daha da fazla derinliğe sahiptirler. Bazı şehir düzenlemelerinde parke yerine kullanılan düz slabler ise derinliği çok az olan ve kolay kırılabilen taşlardır.

  Yoğun yağışlarda toprak tabanı yıprandığından ve eğri büğrü bir hal altığından zaman zaman yüzey desteğini koruyamayıp,slablerin kırılmasına yol açmaktadır. Doğal parke taşları ise toprağın içinde ya da az çimento karışımlı toprağın içinde olduğundan yağmur suları kolaylıkla taşların aralarından süzülmekte ve toprağa orantılı olarak dağılmaktadır. Bazı durumlarda bir ya da iki parke taşı toprağa gömülse dahi hiçbiri kırılmamaktadır. Bunun çözümü de çok kolaydır. Batan taşlar çıkarılıp yerleri kumla doldurulduktan sonra bastırılıp sıkıştırıldıktan sonra eski haline dönmektedir. Yapılan masraf slablerin veya asfaltın onarımı için harcanın yanında bir hiç kalmaktadır.  

  Parke taşları döşeme metodlarıyla  Avrupa şehir içi yollarda araçların aşırı hız yapmalarını engellemek için de kullanılmaktadır.  

  Üstelik Avrupa’da parke döşemesi kullanılmasının diğer bir nedeni de su kanallarına gereksinim duymamasıdır. Ülkemizde ise asfalt yollar suyu altına geçirmediğinden  dolayı asfaltın yüzeyinde birikip gölcükler oluşturan su tozlarla birleşip çamur oluşturmakta, kanalizasyona karışan çamurlar ise zaman zaman kanalizasyon borularında tıkanmalara yol açmaktadır. Bu da önü alınamayan harcamalara yol açmaktadır.   

   Toprağın nemini ve havalanmasını temin eden  doğal parke taşları toprakaltı canlıların  yaşamını da asfalt veya beton yolların aksine korumakta ve ekolojik uyumun devamını temin etmektedir.

   Doğal parke taşlarının döşenmesi, taşınması ya da kaldırılması finansal olduğu kadar ekolojik olarak da her hangi bir soruna yol açmamaktadır. Su, telefon, elektrik, kanalizasyon vs. gibi altyapı çalışmalarının malzeme kaybı olmadan kolaylıkla yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bozulan yüzeyin aynı malzeme ile onarılması olanaklıdır.

  Bazalt parke taşı döşenmesi için hangi mevsimde olunduğunun bir önemi yoktur. Kaplamanın yapımı atmosfer koşularından etkilenmemekte, her türlü hava koşulunda bu kaplamanın yapımı gerçekleşebilmektedir. Oysa, örneğin beton asfalt kaplama, sadece sıcak ve kuru havada uygulanabilmekte, beton kaplama için ise yağışsız bir hava istenmektedir.

  Bazalt parke taşının don mukavemeti sayesinde kış aylarında yaşanan don olayları görülmediği gibi don olaylarına bağlı trafik kazalarının önüne geçilmektedir. Bunun yanı sıra tuzlama gerektirmediğinden asfaltın aksine masrafsızdır.

  Yol, kaplamanın yapımından hemen sonra trafiğe hemen açılabilmektedir. Oysa bu süre beton asfalt kaplamaları yollarda birkaç saat, beton yollarda ise birkaç haftadır.

  Yol yüzeyine dökülebilecek yağ, mazot, benzin, asit vs. gibi kimyasal maddelerden etkilenmez ve bunlara dayanıklıdır.

TÜRKİYEDE BAZALT BULUNUN BÖLGELER : Bazaltlar magmatik taşlar oluğunu biliyoruz dolayısıyla Türkiye de bazaltın bulunabileceği yerler yanardağlardır. Şimdi Türkiye’de yanardağlara ve bulundukları bölgelere gözatalım. .

Orta Anadolu Yanardağları : Erciyes Dağı ve Hasan Dağı

Doğu Anadolu Yanardağları: Nemrut Dağı, Süphan Dağı, Tendürek Dağı ve Ağrı Dağıdır.
 

Bazalt Taşı                                                Kum ve Çakıl

* Bazalt Cilalı Plak

* Bazalt Plaka

* Bazalt Bordur

* Bazalt Küp

* Bazalt Oluk

* Bazalt Duvar Taşı

* Kum

* Elekli Kum

* Mil Kum

* Çakıl
 

markatescil 2011 www.baysanmadencilik.com  Bütün hakları saklıdır.

info@baysanmadencilik.com

www.webtassarim.com